Fakta & information

Tävlingsguide #2: Hästen

2014-06-26 18:12 #0 av: Quirinia

Att ta snabba tider på lopp eller vinna championat är inte helt enkelt, men med de rätta sakerna så kanske det inte känns omöjligt längre. I denna del kommer jag visa den snabbaste utrustningen till hästen.

Har du någonsin känt känslan att du inte är lika bra som alla andra? Du är inte ensam. Tänk på att av de tusen personer som spelar på servern är det bara 20 personer som innehaver ett "Bästa Någonsin"-rekord i någon av loppen. De har den snabbaste klädseln, den bästa hästen på topp och kan de flesta genvägar.

Tävlingsoufit för den matchige.

Idag hade jag tänkt att ta upp tävlingsutrustning, eller ja, den snabbaste utrustningen som finns i spelet för hästen. Jag nämner bara de viktigaste sakerna angående plagget, eftersom [skötsel] inte fyller någon viktig funktion, förutom att hästen klarar sig bättre längre.

TRÄNS: På bilden har jag "Mörklila Westerträns" från Firgrove. Tillsammans med bland annat "Moorlandset - Träns" från Moorland och "Cowboyset - Träns" från Fort Pinta är de spelets bästa träns utan undantag med 3 i [snabbhet] och 3 i [styrka]. 

SADEL:  Det lilla problemet med sadlar är att det finns ganska många bra, men ingen som är 'bäst'. De två högst rankade sadlarna är "Firegrovedesignad Jorviksadel" och "Jorviksadel från Norra Jorvik" som finns i Västkobbens Fiskeby. De har 3 i [snabbhet] och 2 i [styrka]. Därefter beror det på vad man själv tycker och tänker. "Tålig natursadel" från Västkobbens Fiskeby har 3 i [snabbhet], 1 [vighet] och 2 i [disciplin]. "Ergonomisk Sadel", från Valedale, har 3 i [snabbhet], 1 i [styrka] och 2 i [vighet]. Vad du väljer är helt upp till dig men sikta på någon med 3 i [snabbhet], och sedan kanske man ska försöka anpassa sig efter hästen egna förutsättningar och behov(Skämtar), till exempel ett arabiskt fullblod kanske inte behöver [vighet] lika mycket som en frieser.

SCHABRAK: De flesta stora schabrak går bra, typ som proffsfiltarna eller de enfärgade. De har 3 i [snabbhet], 1 i [styrka] och 1 i [disciplin]. "Duvblått schabrak" och "Lorettas favoritfilt", från Västkobbens Fiskeby, har 3 i [snabbhet] och 2 i [styrka].

HÄSTSKO: Inte får man glömma hästskor! De bästa som finns är de man gör(gjorde) med Conrad Marsdeen, men tro eller ej, det går att köpa lika bra också hos Ferdinands Hästmarknad. De har 2 i [snabbhet], 3 i [styrka], 2 i [vighet] och 3 i [disciplin].

Det var denna delen, jag hoppas att ni gillar den! 

Uppdaterad 17/5-15

Medarbetare på Ridsport Ifokus

Anmäl
2014-06-27 07:54 #1 av: Vira Blåtyra

Jag vill ha mer tips! :)

Anmäl
2015-10-25 12:27 #2 av: lilltroll_

Snällt att du gör detta för dem som vill. Du kanske kan ge tips om vägar både för star rider och gratis medlemmar om vägar i lopp och championat.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.