2016-11-22 11:11 #0 av: Herveaux

Den första spelserien som utspelar sig på ön Jorvik. I den här artikeln kan du läsa om hur det hela började!

Starshine Legacy är en spelserie släppt runt år 2005 bestående av fyra spel producerade av Hidden Entertainment och Pixel Tales för Polluxklubbens räkning.

De fyra spelen handlar om tonårsflickorna Linda, Lisa, Alex och Anne som bor på ön Jorvik. Det de alla har gemensamt är kärleken till hästarna, och Jorviks ridskola. Men då mörkrets krafter reser sig visar det sig att var och en av flickorna har en egen, kosmisk förmåga. Lisa kan hela skador, Linda ser visioner och profetior, Anne kan öppna portar till dimensionen Pandoria och Alex har en offensiv kraft som stoppar upp allt i hennes väg. Tillsammans med deras hästar måste flickorna rädda sin ö innan den ondskefulle Mr Sands tillsammans med Jessica, Sabine och Katja lyckas återuppliva Garnok, ett mystiskt och förödande monster.

Spoilervarning!
Den här artikeln innehåller spoilers för spelets handling.

Episod 1 Mysteriet med Ödesryttarna
Huvudpersonen i Episod 1 är Lisa, som är nyinflyttad i Jorvik. Spelet börjar med hennes första dag i skolan, då hon kämpar med att få tag i skolans vaktmästare för att kunna gå på sin lektion. På vägen möter hon Anne, Linda, Alex och den speciella Sabine och i slutet av dagen står hon med Lindas tidigare försvunna skåpnycklar i handen. Trots att hon är rädd för hästar efter en ridolycka beger hon sig därför till Jorviks ridskola för att återlämna nycklarna. Där möter hon återigen Anne och Sabine tillsammans med Herman, stallets ägare. Då hon går in i stallet för att leta efter Linda hittar hon Starshine, en ridskolehäst som varit sjuk under en tid utan att någon har kunnat bota honom. Det visar sig att Lisa och Starshine delar ett speciellt band och då hästen försvinner gör Lisa allt hon kan för att rädda sin nyvunna vän.

Episod 2 Hemligheten på Pine Hill
Huvudpersonen i Episod 2 är Linda, som äger hopphästen Meteor och är en duktig elev i skolan. Spelet börjar med att Linda försöker få ihop sina skolarbeten samtidigt som hon ska skicka ut skoltidningen. Hon skyndar sig till stallet efter skolan, där hon inser att hon har gåvan att se syner och profetior, men Lisa ringer och berättar att hon fastnat inne i den övergivna herrgården Pine Hill. Linda rider genast dit och hjälper Lisa ut, men Mr Sands dyker upp på utsidan och flickorna hör hur han planerar att göra Herman illa. De rider tillbaka till stallet så fort de kan, men Linda inser att något fortfarande är väldigt fel, och därför beger hon sig till Jorviks vattenverk för att motverka en katastrof.

Episod 3 Legenden om Pandoria
Huvudpersonen i Episod 3 är Anne, som är intresserad av mode och äger dressyrhästen Concorde. Anne försöker få ett modellkontrakt med parfymföretaget Glamour no. 5 och inser snabbt att Jessica inte tänker ge ifrån sig kontraktet utan strid. Fotografen Derek följer med till stallet för att fota Anne och Concorde, men då Jessica ska ta ett foto tillsammans med hästen faller han plötsligt ihop. Ingen vet vad felet är, men Lisa råder Anne att söka upp Fripp vid den hemliga gläntan i skogen. Fripp förklarar att Concordes själ finns i Pandoria, och Anne måste bege sig till den okända dimensionen för att få tillbaka sin häst. Hon lyckas och flyr tillbaka med Concorde till stallet, där hon möter upp med de andra Ödesryttarna och Derek. Det visar sig att Derek inte är den han utgett sig för att vara, och till sist måste Anne bege sig till Dark Cores oljeplattform för att stoppa Mr Sands och Jessica från sina onda planer.

Episod 4 Dark Cores Mörka Gåta
Huvudpersonen i Episod 4 är Alex, som är lite av en pojkflicka och äger hästen Tin-Can. Alex är i början av spelet i dålig dager med Mrs Graham, då hon råkade få rektorns bil att explodera. Alex får kvarsittning, men måste ta sig till sin bror som blir mobbad av Buck. Med Lindas hjälp lyckas hon, men blir då utmanad av Katja i ett lopp. Alex och Katja rider loppet. Katja vinner, vilket förbryllar Alex då hon inte såg skymten av Katja under loppet. Nästa dag är James försvunnen och Linda får en syn där Katja har kidnappat James och bara släpper honom i utbytte mot Tin-Can. Alex blir bestört och får rådet av de andra att rida till den heliga skogsgläntan. Där träffar hon Fripp och lär sig använda sin själakraft. Alex tar sig tillbaka till skolan då Linda behöver hennes hjälp att återfå några stulna böcker. När böckerna väl är återhämtade visar de sig innehålla bilder på ödesryttarna och Garnok. Lisa ringer och berättar att hennes pappa som jobbar på Dark Core har blivit iväg kallad till en anläggning mitt i ödemarken för att jobba på ett projekt kallat "Garnok-projektet". Tjejerna blir oroliga och Alex rider dit på sin väg till Katja på Djävulskyftan. Väl vid platsen använder Alex sin själakraft och tar sig in i byggnaden. Där stöter hon på Mr Sands som hon besegrar och tar en bok ifrån. I boken står Pandorias uråldriga koder, med vars hjälp Alex besegrar Katja och Buck och befriar James. Men James har konstiga minnen och när Linda hjälper honom att få ordning på dem visar sig den hemska sanningen. Är det redan försent att rädda Jorvik?

Visste du att:
Det första spelets story adapterades för att passa i serieformat och gavs ut i två delar - Ödesryttarnas Ankomst och Dark Core.

Texten är lånad från Jorvikipedia, direktlänk: http://sv.jorvikipedia.wikia.com/wiki/Starshine_Legacy