2016-11-22 11:44 #0 av: Herveaux

Den andra spelserien som utspelar sig på ön Jorvik. I den här artikeln kan du läsa om spelserien där vi tar en paus från hästarna och fokuserar på sång och dans istället!

Star Academy är en spelserie framtaget för TL-klubben (Nuvaranade Girl:IT) utav Pixel Tales och Hidden Entertainment. Det finns sammanlagt fyra spel i serien:
Audition, Showtime, Breakthrough och Starstruck.

Till skillnad från Starshine Legacy, där man spelar som en bestämd karaktär, kan man i början av varje spel välja vilken karaktär man kan spela spelet som. Karaktärerna är Lisa, Kyomi  och Brittany, och de två som spelaren inte väljer kommer dyka upp under spelets gång, tillsammans med Kevin.
Tillsammans bildar de fyra gruppen The Flaming Quartet.

Oavsett vilken karaktär spelaren väljer är målet att komma in på skolan Star Academy, klara sig bra på skolan (som åtminstone visuellt sätt är exakt samma skola som Jorviks läroverk) för att senare spela in ett album för skivbolaget Black Light Records och vinna Jorviks Melodifestival. På vägen möter spelaren flera karaktärer som också ses i Starshine Legacy, Star Stable samt Star Stable Online.

Visste du att:
Flera av karaktärerna från Star Academy återfinns i Star Stable och Star Stable Online.
Delar av handlingen i spelen kom även ut som serietidningar.

Texten är lånad från Jorvikipedia, direktlänkar:
http://sv.jorvikipedia.wikia.com/wiki/Star_Academy