2016-11-22 11:56 #0 av: Herveaux

Den tredje spelserien som utspelar sig på ön Jorvik. I den här artikeln kan du läsa om hur spelet börjar ta form som dom flesta av oss tänker på Jorvik idag (i Star Stable Online).

Star Stable är namnet på spelserien producerad runt år 2008 av Stabenfeldt, Hidden Entertainment och Polluxklubben. Spelserien ligger även som grund för Star Stable Online.
Spelserien består av fyra spel:
Star Stable: Höstryttaren
Star Stable: Vinterryttaren
Star Stable: Vårryttaren
Star Stable: Sommarryttaren

Alla de fyra spelen har grundstoryn att spelaren ska ta sig från en ryttare utan mycket erfarenhet till att vinna en prestigefylld tävling som få har möjlighet att ställa upp i. På vägen mot denna tävling möter spelaren många olika karaktärer som alla vill ha hjälp med något, och dessa uppgifter leder spelaren mot nya platser och nya människor.

Höstryttaren 
Spelaren möter Herman vid Jorvikstallet och Herman introducerar spelaren för dennes häst och några olika ridbanor. Spelaren får upptäcka ett stort område och lära sig om många olika växter på sin väg att ta sig till den stora Claymoretävlingen.

Vinterryttaren
Spelaren möter Eric Lowe vid Meanderstallet, och Eric introducerar spelaren för hästen Bella. Spelaren kämpar för att bli en bättre hoppryttare medan denne försöker ta sig till den berömda Dietrich Horse Show-tävlingen.

Vårryttaren
Jordan Jet har tagit över Rockvillestallet och spelaren möter henne för första gången. Jordan lånar ut hästen Bella till spelaren och förklarar sin dröm att starta ridläger i området, men ägarna av Bayridge- och Beauvistastallen är skeptiska. Spelaren träffar många duktiga ryttare medan denne jobbar för att komma till dressyrtävlingen Rodilla.

Sommarryttaren
Hermans bror Coyote kommer hem efter många år i USA och spelaren får möjlighet att hjälpa hemkomlingen med att starta ett västerncenter i Jorvik. Spelaren börjar sin resa med Coyotes ridskolehäst Old Faithful och gör många resor i området. Medan spelaren lär sig mer om västernridning jobbar denne för att ta sig till de stora tävlingarna på andra sidan havet.

Visste du att:
Vissa av spelens platser finns även i Starshine Legacy och i Star Stable Online.

Texten är lånad från Jorvikipedia, direktlänk:
http://sv.jorvikipedia.wikia.com/wiki/Star_Stable