hjälpmedel

Bli en vinnare! Tävlingstips

2017-01-24 11:42 #0 av: Herveaux

Vad är det egentligen som krävs för att få en bra tid i dom dagliga loppen eller få en medalj i Championaten? Det korta svaret: En glad och vältränad häst med tävlingsutrustning, en ryttare som har tävlingskläder samt en spelare bakom spakarna som kan banans snabbaste genvägar, har bra tajming på hoppningen och som har en ordentlig dos tålamod.

~~~

Ryttarens kläder & Hästens utrustning:
Om du vill vara snabb så ska du leta efter kläder och utrustning med hög bonus på rida för ryttaren och snabbhet för hästen.

För ryttaren är dom snabbaste kläderna
Hjälm +4 Rida
Överdel +8 Rida
Handskar +4 Rida
Underdel +5 Rida
Skor +4 Rida

Det finns flera olika kläder med lika hög stats på Rida, så du har lite att välja på för att sätta ihop din tävlingsoutfit för Ryttaren.

Besök Star Stable Database för att hitta bra tävlingsplagg som du gillar.

För Hästen är den snabbaste utrustningen
Träns +3 Snabbhet
Sadel +3 Snabbhet
Filt +3 Snabbhet
Hästskor +2 Snabbhet

Det finns flera olika hästutrustningar med lika hög stats på Snabbhet, så du har lite att välja på för att sätta ihop din tävlingsoutfit för Hästen.

Besök Star Stable Database för att hitta bra tävlingsutrustning som du gillar.

Tips! Om du vill använda samma utrustning i Championat så prova att välja något i en färg som står ut i mängden. Det kan hjälpa dig att se din karaktär i havet av hästar under ett Championat.

~~~

Hästen:
Spring dom olika Dagliga Loppen så att din häst kommer upp i högsta level,
dvs level 15.
Ta hand om din häst så denne är glad och inspirerad (har en grön smiley uppe vid sitt namn) när det är dags att tävla.
Om du inte har en inspirerad häst så kan du besöka Veterinären för att köpa en Superkur till din häst.
Hästen är som snabbast när det inte syns några skötselikoner under hästens namn, så passa på att pyssla om henne eller honom innan tävlingsstarten.

~~~

Hopp-träning:
Passa på att träna upp din tajming på att hoppa över hinder så mycket du kan. Antingen under loppen när du levlar hästen eller var mer spontan och skutta över staket och andra spelare.
Kämpa på så kommer det snart sitta i ryggmärgen och du behöver inte ens tänka på att tajma in avstampet när du tävlar.

~~~

Ute på banan:
Du kan börja med att rida loppet i ett lugnare tempo, då hinner du se vart det kan finnas en genväg till nästa kontroll och du lär känna banan och dess hinder.
När du blivit varm i kläderna kan du öka tempot allteftersom för att få bättre tider.

Rid fågelvägen när det går, dvs rid den kortaste (och helst rakaste) vägen mellan kontrollerna. Söndertrampade gräsmattor är inget problem på Jorvik, så du måste inte hålla dig på vägen under loppen.

Att hoppa över hinder kan dra ner på farten en smula, så rid bredvid ett hinder när det går.

Håll dig till innerkanten i kurvorna, dvs håll vänster i en vänsterkruva och höger i en högerkurva.

~~~

Tips!
Det är inte alltid som fart är det viktigaste, i tex Pole Bending, Barrel Race, Den Lilla Hoppbanan ute vid Stallet Gyllenbladet (och kanske även i Landons Kanintävling) så är det viktigare med smidighet och kontroll.

Prova att experimentera med att lägga mer tyngd på dessa egenskaper när du väljer både kläder, utrustning och även hästras för just dessa tävlingar. 

Araberna och Engelska Fullbloden är dom hästraser som har den högsta rasbonusen (+3) på vighet medans tex våra små ponnytroll och dom stora grova Nordsvenskarna och Shirehästarna har lägst (+0) rasbonus för vighet.

Tips!
Om din dator laggar mycket under Championaten, prova att sänka upplösningen på spelets grafik. Detta gör du i mobilmenyn.

~~~~

Övning ger färdighet
För dom allra, allra flesta så ligger det många timmars träning bakom vinsterna i Championaten och topptiderna på listorna.

Kom ihåg att ha roligt när du tävlar, oavsett om du bara vill slå ditt eget rekord, tävla med klubbkompisarna eller utmana Jorviks tävlingselit.

Tappa inte modet om du tycker en bana eller ett Championat är svårt dom första gångerna, kämpa på så ska du se att det går bättre och bättre!

Lycka till!

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2017-01-29 16:19 #1 av: musse_lusse

Tack :))) Bra inlägg :D

Anmäl
2019-03-13 18:17 #2 av: Kex!

Gäller denna fortfarande? ^^

// Lova

Medarbetare Hamster Ifokus 


Anmäl
2019-03-13 19:34 #3 av: Herveaux

Yup! 

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2019-03-13 20:21 #4 av: Marbi

Jättebra info som jag lärt mig en del av. För min del så är det bra om jag har rätt högt på kommando också så att hästen lyder mig snabbare - det är i alla fall så jag har uppfattat det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.