Allmänt

Saker jag stör mig på

2018-03-17 20:29 #0 av: ipopuma

Tänkte vi kunde starta upp en tråd om saker vi stör oss på sos 

Anmäl
2018-03-17 20:30 #1 av: ipopuma

Professor Hayden är ändå professor och kan tänka mig att han har pluggat matte. Så varför säger han 2/4 delar?! Vet han inte att man ska förkorta bråken så långt det bara går ?

Anmäl
2018-03-18 00:48 #2 av: Alma Johansson

Jag blir tokig, men också lite skrämd, över att Ms Morse är på två platser samtidigt. Både vi hennes polebending men också vid norra länken.

Anmäl
2018-03-18 08:04 #3 av: emeliesophiia

Jag stör mig på att kameran slutat följa hästen sedan senaste uppdateringen.

Anmäl
2018-03-18 10:00 #4 av: Cornelia Isaksson

Jag stör mig på att det inte går att logga in och att man bara kan 10 000 js

Anmäl
2018-03-18 12:47 #5 av: Maleficum

Stör mig också lite på att man bara kan ha 10000 js (fattar inte riktigt varför det ska vara en gräns på det, speciellt så låg eftersom, iaf jag, gillar att samla ihop så man kan köpa ett helt sett på samma gång).

En lösning skulle ju kunna vara också att när man fått ihop 10000 js att man skulle kunna byta ut det på sc (såklart blir det ju inte till samma "värde", tex om kläder/utrustning som kostar 10000 js kanske kostar 100 sc så kanske man skulle kunna få 50 (eller 25) sc om man "bytte in" 10000 sj, nu vet jag inte hur relationen mellan js och sc är för köp av utrustning och kläder utan tog bara siffror ur det blå).

Sen skulle jag vilja ha en "genvägsruta" där man kan "lägga ut" tex mat eller hacka och sånt så man slipper öppna ryggsäcken så fort man ska arkeologa eller mata häst (stör mig på att ha ryggsäcksfönstret öppet så det hamnar i vägen).

Och jag saknar att kunna göra chattfönstret mer genomskinligt så man kan ha det öppet men fortfarande se saker som hamnar bakom det.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-03-18 21:31 #6 av: ipopuma

Stör mig på att global inte längre är globalt! Alltså stör mig verkligen på det! Saknar globalmorgonar och nätter <3

Stör mig även på buggen mellan dews farm o Wolf hell in där en barriär mystiskt bara finns!

Håller med om js! Såååå sjukt störigt och stör mig på kameran också!

Anmäl
2018-03-18 21:32 #7 av: ipopuma

Stör mig även på regnbågen som invald ballar ur

Anmäl
2018-03-19 10:04 #8 av: Herveaux

#8 Stör mig också på att Global inte är just en global chatt. 

Har inte blivit någe vidare bra kompis med den nya kameran heller.
Hoppas den justeras snart!

#1 Oj... det där har jag aldrig ens tänkt på...och jag gillade matte i skolan... Skäms

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2018-03-19 13:49 #9 av: denisehermansson

Varje gång jag ska rida rundan i Fort Pinta så skadar sig min häst alltid när jag rider ner för trapporna! Det är som att trappan är för brant och hästen rider rakt ner i golvet :( 

Anmäl
2018-03-19 13:59 #10 av: ipopuma

#9 I KNOW! hatar det.

De nya kontrollerna där man ska springa mellan på 9s. Hatar dem med hela mitt hjärta!

När hästen stegrar och det tar 1000 år innan man kan röra sig framåt igen

Anmäl
2018-03-19 15:07 #11 av: Valkyrija

Att man krashar i trappan i Fort Pinta och i Jarlaheim är sååå störigt. Speciellt i Jarlaheim när man kör champet och det händer...  Också som #10 skriver att det tar 1000 år innan man kan röra sig igen när hästen åkt in i något och stegrar. Det tiltar mig som tusan speciellt när man fastnat på något dumt ställe så hästen stegrar så fort man rör sig åt något håll. Kan de inte bara göra så att det tar stopp och man inte kan gå åt hållet man rör sig åt? 

Sedan stör jag mig också på att man bara kan ha 10 000 JS som max. Vad är grejen med det? Det är jättelite, speciellt om man vill spara och köpa sig ett set. 

Blomma - Travhästen söker medisar! - Blomma
Sajtvärd för NyhedendomStenarSocialt stöd och Travhästen.
Medis på Huskatter och Råttor

Anmäl
2018-03-20 02:17 #12 av: Icewolf88

Stör mig på att varje gång jag loggar in så är hopp kameran avstängd fast att den är ikryssad så jag måste varje gång kryssa om den för att den ska fungera. Hatar verkligen att inte ha hoppkameran på, ser så hemskt ut när hästen hoppar annars. Har redan bett SSO att fixa detta två gånger, men det händer inget.

Och så stör jag mig på att SSO kan släppa nya saker bara för att sedan glömma bort dem helt och hållet och sedan komma med nya grejer (uppdrag, områden etc.). Jag tycker liksom att de borde fokusera på en grej i taget. Vad hände med Dinodalen? Epona? Det finns så många lösa trådar.  Och sedan ger de oss möbler som nu ligger och dammar i garderoben.

Ogillar också att man måste vänta på att de ska släppa nya uppdrag.  Spelet har funnits ute hur länge som helst, men huvudstoryn är fortfarande ofärdig. De borde istället ha gjort klart huvudstoryn och flesta av uppdragen innan de släppte spelet som andra online spel gör.

Anmäl
2018-03-20 10:50 #13 av: Herveaux

#12 Hoppas hoppkameran-buggen fixas snart. Vill minnas att den roterande kartan hade samma strul för mig i början när den funktionen kom.
Vart sjösjuk varje gång jag började springa runt i spelet.Galen

Ingenting glöms bort på Jorvik. Skulle vi göra klart ett område innan nästa kommer tror jag många hade lessnat ganska snabbt på att aldrig få upptäcka nya marker.
(Folk tjatar ju ständigt om nya områden fast vi redan får (minst) ett nytt varje år.) 
Nu har ju dessutom nya spelare möjligheter att välja hur dom vill spela; antingen ta alla uppdrag som finns tillgängliga inom ett område innan dom går vidare till ett nytt eller om dom vill ta alla genvägar möjliga för att så snabbt som möjligt låsa upp hela kartan. Skulle ett område vara "färdigspelat" innan nästa kom skulle det ju också falla i glömska, som det är nu så fick jag tex prata med folk (NPC:er) i spelet jag inte surrat med på säkert 1,5år. Sånt tycker jag är kul, med kära återseenden.Skrattar
Jorvik känns mer sammanhängande när man rör sig över hela kartan och uppdateringarna blir mer spännande när man aldrig vet i vilket område man ska få härja runt. Tycker jag iaf.

Gillar att dom ger oss små teasers som tex möblerna.  (Innan dom gick att lägga in i garderoben var jag attans irriterad på dom dock.Djävlas) Det skapar spekulationer och vi får gissa vad sjutton dom ska användas till, det skapar spänning, hype och förväntan. SSE får också höra vad vi hoppas dom ska användas till.
Än större chans då att dom kommer användas på ett sätt vi spelare vill. 

Att göra spel kostar pengar, MYCKET pengar och tar lång tid.
När SSO startades tror jag dom hade 3 grafiker, det var vad man hade råd med. Hade man då inte släppt spelet och byggt ut det med nytt innehåll varje vecka skulle SSO aldrig ha sett dagens ljus. Ingen vill jobba gratis.
Genom att släppa spelet och låta det växa varje vecka får man in nya spelare ---> mer pengar ---> fler anställda ---> kan skapa mer och bättre innehåll --->fler spelare ---> fler anställda osv.
Dom stora spelutvecklarna har helt andra möjligheter att skapa ett stort spel redan innan det släpps när dom har en mindre armé av anställda.
Med många små uppdateringar finns också mycket större möjligheter för SSE att lyssna på oss spelare vad vi faktiskt vill ha, vad som saknas, vad som ska förbättras osv. Med större bolagen känns det mer som: "Här är spelet - håll till godo!"

Som SSE säger i en artikel om Star Stable så är kampen mellan det goda och det onda en stor del av spelets handling och karaktär, skulle den biten då snabbt vara avklarad för oss spelare så hade spelet tappat en del av sin identitet.
För en stor del av hardcorefansen som spelat igenom alla tidigare Jorvikspelen så är huvudstoryn den stora grejen med SSO, tror dom hade blivit väldigt missnöjda om det mest episka med spelet var gjort i den gamla grafiken och utan mycket av dom nya uppdragens finesser med fler cutscenes och cinematics m.m.

Nu får du, Icewolf88, eller någon annan som känner likadant INTE tro att jag tycker dina/era åsikter är fel eller dåliga.
Ni ska självklart uttrycka hur ni känner och tänker om spelet!
Jag ville bara förklarar varför vissa saker är som dom är och vad jag själv tycker om samma punkter.Glad

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2018-03-20 16:05 #14 av: Herveaux

Ibland, spec runt event, kan jag bli tossig på spelare som parkerar sin häst rakt över den NPC som jag och 30pers försöker prata med.Lipar

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2018-03-20 18:01 #15 av: Icewolf88

#13 Jag förstår Skrattar

#14 Jaa, eller hur?? Blir verkligen irriterad på det. Brukar oftast blocka dem tillfälligt så jag kan trycka på NPC'n. Tar bort dem från listan sen såklartSkämtar

Anmäl
2018-03-20 18:34 #16 av: Herveaux

#15 *phew* Vad bra, vill ju absolut inte att nån ska känna sig tilltryckt.Skäms

Samma här! Ibland får jag blocka en hel bunt för när en försvinner så står nästa på tur liksom.Kämpar
Landon tycker jag är svår att klicka på, spec under Midosmmaruppdragen när vi är en hel flock runt karln.

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2018-03-21 16:35 #17 av: ipopuma

Det ovan påminner mig om en till sak. Ibland stör jag mig på folk i sso. Misstolka mig inte fel, älskar min klubb och onlinedelen men ibland hade det varit skönt med en knapp "gör alla osynliga"

Anmäl
2018-03-21 20:40 #18 av: Sugar Mist

Jag stör mig på att dom bytt namnet på Wolf Hell In till Wolf Hall In utan att säga till.
Blev ytterst förvirrad tills mina klubbkompisar försäkrade mig om att jag inte blivit galen. 

-

Anmäl
2018-03-21 23:18 #19 av: mellariina

#18 Har inte ens märkt det :o
men på samma spår så fattar jag inte varför May plötsligt blev Maya?! Gillar May bättre... men aja, vad gör man... :')

Anmäl
2018-03-22 13:23 #20 av: Herveaux

Nu är jag verkligen inne på små pyttedetaljer men - STAVFEL! 
Stavfel i dialoger... Ugh. Eller när dom inte klan bestämma sig om det ska heta BobCats eller Bob Cats eller Bobcats...Starbreeds eller Star Breeds. 
Som sagt, små löjliga detaljer men det retar mig nåt förjäkligt.Skrattar 

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2018-03-22 16:56 #21 av: Vrilen

En sak jag kommer på är folk som inte kan ta reda på något själva. Så fort dom inte förstår något så börjar dom skrika i global Var är spirit? Var är regnbågen? Var är dom nya uppdragen?

Visst om man inte förstår något men man kan iallafall försöka tänka lite själv först XD

Anmäl
2018-03-22 17:29 #22 av: Herveaux

#21 Håller med.
En sak om man frågar "Nån som vill hjälpa till att leta efter Spirit / regnbågen?"men bara skrika för att man inte orkar anstränga sig lite själv...nä, trist.
Nästa vecka blir det väl "Vart är påskäggen?!"Lipar

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2018-03-22 18:08 #23 av: Vrilen

Å herregud påminn mig inte #22 xD

Anmäl
2018-03-22 18:23 #24 av: Herveaux

#23 Haha, sorry!Tyst

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2018-03-22 18:30 #25 av: Maleficum

#20 Där är vi helt olika. Jag märker (oftast) inte ens av stavfel och sånt (nu är jag iof extremt dålig på att läsa dialogerna också :P) men har själv svårt att stava så ser ofta inte när andra inte kan stava heller.

#21 Bäst är ju när folk börjar skrika efter regnbågen innan den ens dykt upp igen och dessutom tjatar även om folk säger att den inte dykt upp än. Brukar oftast inte ens ha chat uppe för det känns sällan som det faktiskt pågår någon riktig konversation i den.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-03-22 19:28 #26 av: Maleficum

Kom på en annan sak jag stör mig på och det är när man gör uppdrag och spelet kraschar av någon anledning och man måste logga in på nytt och då måste börja om med uppdragen igen! Väldigt irriterande speciellt när jag hade problem med min router som gjorde att nätet dippa lite då och då och jag blev utslängd ur spelet.

Skulle vilja att den kommer ihåg vart man är i uppdrag även om man loggar ut så man kan fortsätta när man loggar in igen (såklart om man tävlar så hinner ju tiden gå ut och man får börja om och det är ju inte så konstigt).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-03-23 22:27 #27 av: mellariina

återvände hit för att nu, mitt i en "photoshoot", klaga över lilla texten i mitten av skärmen som säger vart man är.... totalt lönlös och förstör iaf 20% av annars bra, fina bilder >-< man borde iaf kunna stänga av den funktionen, om man som jag gillar springa runt om kring med hästen för trav-/galoppbilder :')

Anmäl
2018-03-24 13:37 #28 av: [Lilyz]1

Jag stör mig oerhört på att terrängen är totalt oframkomlig på vissa ställen, jag menar det är ju ett spel som är gjort för att rida runt på häst och ändå kan hästen knappt ta sig fram på vissa ställen utan att stegra sig och fastna. Lipar Jag vill gärna rida runt i naturen utan att oroa mig för det, är ju så otroligt vackra landskap. Glad

Anmäl
2018-03-25 20:05 #29 av: emeliesophiia

jag stör mig på att Pir 31 är så sjukt segt.

Anmäl
2018-03-26 21:50 #30 av: ipopuma

Regnbågen verkar inte riktigt fungera som den ska!

Anmäl
2018-03-31 22:24 #31 av: Travis D

stör mig på att global har blivit så jkla drygt alla bra bråkar hela tin

och att när jag faller eller skadar mig (utan häst) så tar hästen skada

Anmäl
2018-04-01 07:25 #32 av: ipopuma

Stör mig på det nya racet, att jag inte förstår dess poängräkning

Anmäl
2018-04-01 10:03 #33 av: Sugar Mist

Kameran hänger inte med längre.

-

Anmäl
2018-04-04 23:24 #34 av: denisehermansson

Ser både för- och nackdelar med att max kunna ha 10 000 i sin plånbok. Innebär att plagg och utrustning aldrig kommer bli dyrare än så men samtidigt så sparar man lätt upp till maxbeloppet...

Som #26 skrev, att trots att man klarat av vissa bitar i en quest så sparas det inte om man är tvungen att logga ut utan man måste börja om från början. 

Uppdrag som man måste vänta tills dagen efter är markerad med en klocka på kartan men inte uppdrag som man måste bygga upp ett rykte. Önskar att ett hjärta kunde synas på kartan så man enkelt kan se det Lipar

Anmäl
2018-04-05 15:08 #35 av: LinneaWik

Stör mig på att Nightdust uppdragen inte fortsätter!!!!


Anmäl
2018-04-05 21:25 #36 av: Travis D

#35 hahah där har vi något gemensamt! Skrattar

Anmäl
2018-04-05 22:10 #37 av: ipopuma

Stör mig på uppdateringen och vet inte ens om jag vill logga in!

Stör mig även på alla slarvfel med stavningen o buggarna. Liksom hallå! Vi betalar mycket för spelet se i alla fall till att det inte finns 10000000 stavfel....

Anmäl
2018-04-06 16:03 #38 av: Valkyrija

Det värsta av de värsta: Censuren.......

Blomma - Travhästen söker medisar! - Blomma
Sajtvärd för NyhedendomStenarSocialt stöd och Travhästen.
Medis på Huskatter och Råttor

Anmäl
2018-04-06 18:00 #39 av: Vrilen

#38 Å herregud nej stoopphhh >.< Problemen som uppstod när man höll i event och skrev jääätte långa texter o allt blev censur...

Anmäl
2018-04-16 21:53 #40 av: Susanna_w

Är helt ny j spelet. Börjat för 4-5 så får sen tror jag så här väl inte hunnit störa mig på något än förutom små estetiska saker. Frambenen stör mig på allra mest som alltid är lätt böjda och tack vare rdr och rcc stör det mig att hästen inte byter galopp beroende på vilket varv/håll man rider. Manen som ligger längs med halsen i full galopp men svansen "fladdrar". Väldigt lite kortkommandon men det kommer väl dö jag läste att dom precis lagt till några få så med tiden kommer nog fler😊 Sen hade jag önskat att det fanns mer olika träns med olika sorters nosgrimmor, benskydd och boots och inte bara lindor men antar att dom vill ha det så simpelt som möjligt och att spelet inte ska kräva så mycket så man kan spela på de flesta datorer.

Anmäl
2018-04-17 00:51 #41 av: Susanna_w

Får be om ursäkt för hur konstigt jag har skrivit. Har ny platta och alla ord finns inte så autocorrect ändrar lite konstigt eller inte alls och jag glömde totalt bort att dubbelkolla innan jag skickade 😅

Anmäl
2018-04-20 22:04 #42 av: ipopuma

#40
Måste också säga det jag stör mig MEST på är också att hästen inte byter galopp

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.