Uppdateringar

Veckans Uppdatering - v. 43

2019-10-23 12:52 #0 av: Herveaux

BUUUUUU, StarFam! Halloween är här igen! Skumt nog har mystiska portaler dykt upp över hela Jorvik, och det verkar som att det är någon slags pumpasituation som kan behöva undersökas i Gyllenåsarnas Dal...

Vi kommer fira Halloween fram till onsdagsuppdateringen den 6 november. Vissa delar av vårt Halloweenfirande kan vara lite läskigt för våra allra yngsta spelare, så vi uppmuntrar er att passa på att spela med en förälder eller en kompis!

Välkommen till Gallopers Fäste!
Alla barn på Jorvik har hört spökhistorien om den huvudlösa ryttaren känd som Galloper Thompson. De flesta tror inte att denna legend är mer än en läskig saga, men hur kan man då förklara de mystiska portalerna som dyker upp på Jorvik då Halloween närmar sig…?

Passera genom någon av de många portalerna som är spridda runt Jorvik för att resa till Gallopers fäste, Galloper Thompsons eget fort! Nu är du inbjuden till Gallopers hem - under en begränsad period.

Du kan resa till fästet även om du inte är en Star Rider!

Det finns mycket att göra vid Gallopers fäste!
★ Kasta själskärvor i kitteln för att få helt nya belöningar!
★ Upplev minnen från Galloper Thompsons förflutna i ett spännande lopp!
★ Den populära tävlingen på Fågelskrämsåsen är tillbaka igen!
★ Utforska två olika Halloween-butiker!
★ Tre magiska hästar hoppas på att hitta ett nytt hem i ditt stall!
★ Skaffa magiska pulver för att förvandla din starthäst!

Fortsätt läsa för mer info!

Samla själskärvor!
Mitt i Gallopers fäste hittar ni en stor kittel som söker orange själskärvor. Om du släpper ner fem själskärvor i den bubblande, smaragdgröna trolldrycken kanske du blir belönad...

Några av er kanske har kvar gröna själskärvor från förra året. Denna kittel accepterar dock bara orange skärvor! Om du har gröna skärvor kvar från förra året går de att sälja för Jorvik Shillings.

Du kommer få själskärvor då du deltar i de två loppen vid Gallopers fäste, och du hittar än fler genom att prata med spökena runt fästet och lista ut vilka platser de pratar om! Om du har tur kanske du snubblar över skärvorna medan du är ute och rider på Jorvik ändå, men spökena kan komma med hjälpsamma ledtrådar. Varje veckodag kan du prata med tre olika spöken. Du kan också hitta skärvor från den helt nya pumpajakten (fortsätt läsa för att hitta mer information om den!).

Det finns totalt tio föremål att hämta från kitteln. Kommer du hitta nog med själskärvor?

Halloweenhästar!
Tre magiska hästar har hamnat på en av de små öarna intill Gallopres fäste, och deras högsta önskan är att lämna denna hemsökta plats för att få utforska Jorvik - kanske tillsammans med dig?

En häst är bekant för er som firat Halloween på Jorvik tidigare! En enorm jorvikisk urhäst, nästan identisk med Galloper Thompsons spöklika sto, hoppas att få följa med dig på äventyr. Denna läskiga men vänliga jätte kommer ansluta sig till din hästsamling för 599 Star Coins.

Denna jorvikiska urhäst är tillgänglig fram till den 6 november och det går inte att ändra hästens manstil.

Pepitahästen är en ras som är väldigt omtyckt i jorvikisk mytologi. Bönder anser att det är ett lyckotecken att se denna vackra häst runt deras marker, särskilt under hösten då de verkar synas oftare.

Woodearhästen kanske ser läskigare ut än den sociala Pepitan, men denna fyrfota träskpålle gnäggar värre än den bits. (I själva verket har ett Woodearbett aldrig rapporterats på Jorvik!) Woodearhästen är faktiskt blind och liksom Jorviks urträd kommunicerar den med sina artfränder genom öns mark.

Båda dessa speciella hästar visar sina sanna färger ute i Jorviks vildmark medan de döljer sin magi i mer bebodda områden. Om du skulle råka springa på en inne i en by skulle du kanske kunna missta den för en fjordhäst!

Både Woodear och Pepita kan adopteras för 850 Star Coins var, och för denna gång finns de bara tillgängliga vid Gallopers fäste fram till den 6 november. De är båda köldtåliga och kan springa riktigt fort inne i Den Gömda DInosauriens Dal, men de kan inte ändra manstilar.

Två läskiga race!
De väldigt populära loppen Den huvudlöse ryttarens hemska tävling och Själskärvorna på Fågelskrämsåsen är tillbaka! Du når båda två genom portaler vid Gallopers fäste - och genom att spela dem kan du tjäna in själskärvor en gång per dag!

Magiska hästpulver
Vid en av butikerna i fästet kan du köpa coola, magiska pulver. Om du använder dem på din starthäst medan du står framför den kommer den få en häftig Halloweenlook under en stund! Det finns 6 olika pulver med olika effekter - testa alla för att hitta dina favoriter! Alla spelare kommer kunna se din hästa nya utseende, men de speciella effekterna syns bara för dig. När du använder ett pulver på din häst är det aktivt i 30 minuter om du inte väljer att stänga av det tidigare.

Dessa butiker finns tillgängliga även på Jorvik, så du kan enkelt bunkra effekter för resten av året. Kom ihåg att dessa pulver enbart fungerar på din starthäst!

Se upp för pumporna
Gamle Jasper Holbrook har besvär på sin gård i Gyllenåsarnas Dal. Vattnet som används till hans vattenspridare på pumpafälten har förorenats av Pandorisk magi, och plötsligt har han inte bara levande fågelskrämmor att oroa sig över, utan levande pumpor dessutom! Jasper är i desperat behov av lite hjälp.

Efter att ha hjälpt Jasper med de grundläggande pumpaproblemen finns det mycket mer att göra. Massvis med pumpor har redan rymt och gömmer sig nu i den höstiga dalen. När du närmar dig en levande pumpa vet du aldrig om det väntar bus eller godis, men oavsett vad kommer du belönas med små, gyllene pumpor då ditt uppdrag är utfört. Dessa guldpumpor kan bytas mot belöningar precis intill Jaspers pumpafält, eller vid Gallopers fäste! Samla så många gyllene pumpor du kan för att få alla tillgängliga belöningar, vilket inkluderar allt från XP till din häst till ett nytt, urgulligt springande husdjur...

För att kunna spela dessa uppdrag måste du vara en Star Rider och ha avslutat uppdraget där du öppnar grindarna till Gyllenåsarnas Dal.

Nya ikoner i fotoläget
Vi har lagt till några läskiga ikoner i fotoläget, vilket passar perfekt för Halloween! Du når fotoläget genom att klicka på den lilla kameraikonen på datorskärmens övre högra hörn eller genom att klicka på “O” på ditt tangentbord.

Sminka upp dig för Halloween!
Under Halloween på Jorvik erbjuder alla öns skönhetssalonger fyra olika Halloweensminkningar. Om du köper dem kommer de sparas vid sminkbordet i ditt hemstall så att du kan använda dem när du vill!

Det här kommer NÄSTA VECKA!
Ett par skarpa, gula ögon stirrar på oss genom fästets mörka skuggor, och om ryktena stämmer börjar Silvergladeslottets spöken vakna upp från sin dvala...

Ha en kuslig vecka, StarFam!

Kramar från SSO-teamet ♥

Text: https://www.starstable.com/se/article/7690

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2019-10-23 12:56 #1 av: Herveaux

HALLOWEEEN!! HjärtaSpökeHjärta
Thompa, jag svänger förbi så fort jag fått mig nåt att äta. 

Här ska springas lopp, jagas pumpor, leta spöken, köpas ett stycke pumpahäst och...*andas* ...hänga med Galloper...Kär

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2019-10-23 15:54 #2 av: ThatPie

#1 ha ha låter som att nån är peppad inför halloween :P

Själv håller jag på med att kämpa ihop 20 st gyllene pumor så att jag kan få den lilla springande pumpan! Inte lätt när ingen ännu klurat ut hur de stora pumporna väljer var och när de kommer fram :)

Anmäl
2019-10-23 16:02 #3 av: Herveaux

#2 Oh-ja, laddat sen... november förra året, typ. Djävlas

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2019-10-23 16:36 #4 av: ThatPie

#3 ha ha ja då förstår jag.

Anmäl
2019-10-23 16:36 #5 av: ThatPie

Hittade denna bild på IG för de som undrar hur pumporna fungerar.

Anmäl
2019-10-23 17:19 #6 av: Herveaux

#5 Suveränt, tack för att du delar med dig!Tummen upp

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2019-10-23 20:16 #7 av: ThatPie

#6 var så jäkla frustrerad på hur de kom upp själv så kände att jag kunde lätta på det för er :P

Anmäl
2019-10-23 22:30 #8 av: Maleficum

Spännande med lite saker att pyssla med igen :) Får se hur mycket jag hinner/orkar ikväll, Varit och hämtat valp idag så inte mycket tid över för spelande ;)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-10-24 09:22 #9 av: Marbi

Jag hade fullt sjå med pumporna. Den hos Jasper gick bra men sen hittade jag en på kullen högt ovanför Jaspers pumpafarm och den fick jag testa 3 ggr innan jag fick tag på alla inom tidsramen. Sen hittade jag inte  fler i går kväll.

Anmäl
2019-10-24 09:43 #10 av: Herveaux

#9 Skönt att höra att jag inte var den enda som hade problem som pumpjägare. Kämpar

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2019-10-24 10:36 #11 av: Maleficum

Kanske göra en tråd där man kan fylla i koordinater där man hittat en stor pumpa? och om man orkar ta foto på platsen :) (Verkar ju som de har vissa fasta platser där de kan dyka upp).

Har hittat vid ungefär (inga pumper där när jag titta på koordinaterna utan kör på minnet från igår så de är inte på mm exakt) x 106 y 152, x 72 y 143, x 89 y 132, x 115 y 138

Och försök se åt vilka håll de små springer åt och leta runt åt dem hållen för att hitta småttingarna :)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-10-24 12:02 #12 av: ThatPie

#11 jag vet, tror jag i alla fall inte hört att någon hittade nått på annan plats, vart man kan hitta pumporna kan slänga ihop en karta som visar med koordinater. Då har man något att göra i väntan på nästa pumpa 🙄 för övrigt har jag märkt att timern de går på inte funkar till 100% av någon anledning. Skickat on till supporten så vi får väll se vad de säger om det.

Anmäl
2019-10-24 12:16 #13 av: Herveaux

#12 Du är en pärla om du hinner, orkar och kan sno ihop en pumpa-karta! Tummen upp

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2019-10-24 14:22 #14 av: ThatPie

#13 Finns nu en ny post med karta och koordinater!

Anmäl
2019-10-24 17:43 #15 av: Cornelia Isaksson

Hur många pumpor finns det/hur många behöver man hitta samma sak undrar jag med skärvorna

Fattar inte riktigt

Anmäl
2019-10-24 17:53 #16 av: Herveaux

#15 Du behöver 50 själskärvor för att få tag i alla föremål från Gallopers stora kittel. Varje föremål kostar 5 själskärvor och det finns 10 olika föremål att få. 

Nu gjorde jag dagens lopp och spöken hos Galloper redan i morse, så jag kommer inte ihåg hur många skärvor man kan få på en dag.
Någon annan har säkert koll på det. 

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2019-10-24 17:54 #17 av: ThatPie

#15 du kan samla så många pumpor du vill, finns ingen begränsning. De är mer begränsade av sin timer, se bild i inlägg #5. Du behöver 20 st guldiga pumpor för en springande pumpa husdjur, 4 st för ett par kläder (3 olika), 3 st för saker jag inte kommer ihåg och 1 för x andra XP till hästen.

Skärvorna samlar man för att få årets halloween kläder, vet ej hur många man kan samla per dag.

Anmäl
2019-10-24 18:51 #18 av: Cornelia Isaksson

Fattar ej vad som menas i #5

Anmäl
2019-10-24 19:24 #19 av: Herveaux

#18 Det finns ens svensk översättning här:
https://starstable.ifokus.se/articles/5db1cfd58e0e7407a5001ffe-sa-funkar-pumpajakten?discussions-1

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2019-10-24 19:35 #20 av: Maleficum

Man kan få skärvor genom att lämna in pumpor, gör man loppen och spökena varje dag får man 9 skärvor/dag. Så opm man inte lämnar in pumpor och får skärvor den vägen behöver man göra alla tävlingar och spöken under 6 dagar för att få alla delar :)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-10-24 23:23 #21 av: Maleficum

#12 Har också problem med tiderna för pumporna :/ De första går superbra men efter jag hittat 8 pumpor så dyker ingen ny upp trots att jag väntat över en timme.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-10-26 16:33 #22 av: Cyndi

I love bugs XD ... om de är ofarliga

Anmäl
2019-10-29 13:04 #23 av: Maleficum

Idag krånglar fågelskrämmeloppet för mig :( Gör det klart men när jag kommer tillbaka så ändras fågelskrämmans utropstecken direkt från grönt till blått igen och jag måste göra om loppet, men sen händer samma sak igen *sucka*

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-10-29 19:04 #24 av: Herveaux

#23 Samma här. Hoppas teamet hinner trassla ut våra Halloween-buggar imorgon. 

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2019-10-29 20:14 #25 av: Maleficum

#24 Tredje gången gillt funkade iaf för mig idag :P Men även om det är skoj att kunna köra det loppet igen så är jag inte så road att behöva upprepa det flera gånger samma dag så hoppas också de lyckas fixa till det till imorgon.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-10-29 20:30 #26 av: Herveaux

#25 Jag provad 6 gånger i rad och ingen lycka med fågelskrämman. Storgråter
Så attans roligt är inte det där loppet även om jag ibland saknar det under levlingsrundan. 

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.