Hjälp

Själskärvor 2019

2019-10-23 17:45 #0 av: Herveaux

I den här tråden slår vi våra kloka huvuden ihop (sorry Thompson, du är inte till mycket hjälp här..eftersom du inte har något...huvud...) och listar ut vart årets spöken har lämnat sina själskärvor. 

🎃🎃🎃

MÅNDAG:
Soldatspöke: X:104 Y:113 Fornkungens bergsväg, Gyllenåsarnas Dal
Av vrede beordrade den store jarlen att mannen som inte hade varit annat än lojal mot honom skulle avrättas.
Klingan föll, men mannen ställde sig upp, huvudlös! Medan jarlens män flydde i panik så bar det mörka stoet sin huvudlöse ryttare ut i natten.
Det var inte det sista jag såg av honom. Den huvudlöse ryttaren patrullerade kungens väg, och anföll alla som han ansåg var lojala gentemot jarlen. Hitta min själskärva där!


Nedtrampat spöke: X:32 Y:283 Paddockön, Skördebygden
Jag växte upp på Paddockön, och min mamma sa alltid att om de onda kom så skulle jag hitta en runsten och bli skyddad av Aideens ljus. Den natten kom jag nästan fram till runstenen, men Gamle Galloper var snabbare. Jag undrar om min själskärva finns kvar där?

Skrämt spöke: X:241 Y:231
Doyles kyrka, Silverglade
V-varför har jag hamnat här? Det var inte hit jag skulle! Jag var en god, lojal person i livet och begravdes i Doyles kyrka! Ändå fängslar min själskärva mig vid den här platsen! Var snäll och hitta min grav och hjälp mig att gå vidare i frid!

🎃🎃🎃

TISDAG:
Lojalt spöke: X:241 Y:223 Jarls gravvalv, Silverglade
Den store jarlen fick sin vila till slut, men inte i den muromgärdade staden han grundade, utan bland de ensliga kullarna som han först såg när han steg i land på Jorvik. Den store jarlen hade svurit att han skulle sona sina misstag och tjäna Aideen ännu en gång. För en man med hans heder skulle ett sådant löfte säkert sträcka sig bortanför graven. Liksom den huvudlöse ryttarens törst efter hämnd. 
Han upptäckte mig när jag såg till att den store jarlens viloplats var ostörd. Kan du hitta min själskärva där?


Hemsökt spöke: X:67 Y:156
Fågelskrämsåsen, Gyllenåsarnas Dal
Än idag har han inte lyckats få ro... Han stryker fortfarande runt på jakt efter ett sätt att bli av med förbannelsen och blev endast en legend i jorvikisk folktro. Än idag vet varenda barn att de inte ska resa själva på de mörka vägarna under den här tiden på året, annars kommer Galloper Thompson att försöka lägga anspråk på din själ. Han lade anspråk på min på backen vid Fågelskrämsåsen. Jag trodde att de gamla ruinerna skulle skydda mig, gömma mig från honom. Min själskärva borde fortfarande finnas kvar där. 

Hemlighetsfullt spöke: X:368 Y:48 Askvägen, Dinodalen
Ser den här platsen ut som ett torn? Hehe, allt är inte som det verkar. Om det här är ett torn, var kom det ifrån? Varför flyger det? Varför kokar grytan i mitten i takt med slagen från ett levande hjärta?
En gång försökte jag ta mig till den enda platsen där jag trodde att jag kunde hitta den absoluta sanningen. Själva öns hjärta, Asklandet. Jag hade klarat det om det inte vore för den djävulska vägspärren! Jag hade inte energi för att vända tillbaka, men vägen öppnades inte. 
Du, sanningssökare, kan hämta min själskärva där. 


🎃🎃🎃

ONSDAG:
Drunknat spöke: X:28 Y:258 Jarlaheim, Skördebygden
Jag seglade i flera veckor med Jon Jarl, bara för att möta mitt vattenfyllda öde så nära stränderna till det som skulle bli mitt folks hem... Min kropp sköljdes iland nära den plats som kom att bli den muromgärdade staden med det stora stallet. Sök efter min själskärva vid den trasiga bron.

Nyfiket spöke: X:89 Y:352 Fornåseborg, Epona
Medan vi utforskade vårt nya hem insåg vi att vi inte var de första som satt vår fot på ön. Stora monument med mystiska inskriptioner och ruiner som lämnats kvar av nybyggare för länge sedan.
Ruinerna fascinerade mig. Stora kolonner och valv i en stil som vi aldrig hade sett, sedan länge täckta av växtlighet. Vad hände med de tidigare nybyggarna? Skulle det hända oss också? Om du letar upp ruinerna så hittar du min själskärva.

Uråldrigt spöke: X:256 Y:239 Törneklipporna, Silverglade
Jag var där under de första dagarna. Jag minns ännu mitt hem på fastlandet, allt vi lämnade bakom oss för att hitta vårt förlovade land åt den store Jon Jarl. 
Vi kämpade till havs. Vi svalt. Jag trodde aldrig att vi skulle få se torra land igen. Synen av stranden och de vassa stenarna på vår landstigningsplats gjorde oss lättade. 
Sök efter min själskärva vid de taggiga klipporna i närheten av platsen där den store Jarlen först satte sin fot på Jorvik. 

🎃🎃🎃

TORSDAG:
Sorgset spöke: X:86 Y:166
De glömda hedarna, Skördebygden
Vi förutsatte att ön skulle vara obebodd. Vi trodde att vi äntligen hade hittat ett paradis värdigt att överge våra hem för. 
Vi hade fel. Det här är ett straff för vår arrogans. 
På än hittades runstenar med märkliga inskriptioner, skapade av människor med en särskild koppling till öns magi. Den stora jarlen beordrade att de skulle förstöras för att bevisa hans anspråk på ön. 
Min själskärva finns kvar vid den runstenen, på De glömda hedarna, med utsikt över den gyllene dalen. 

Vidskepligt spöke: X:45 Y:237 Jarlaheim, Skördebygden
Devil's Gap? Varför byggde jarlen så nära den fördömda platsen?
Jag tillhörde de som hjälpte till att resa Jarlaheims norra murar. Från dag drabbade oturen oss som en smeds hammare. Om, och om, och om igen. Stenar föll ner, rep gick av, hästar blev som galna. 
Det var häxorna, jag lovar! Jag såg en med mina egna ögon, samma natt som jag mötte mitt tragiska öde. Hon talade med den du kallar Galloper Thompson, må hans själ brinna. Där vid porten till Devil's Gap hittar du min själskärva. Hitta den. Ge mig frid!

Argt spöke: X:154 Y:237 Nilmers Högland, Silverglade
Får inte vila, han ska aldrig få en stund av ro för det han gjorde! Varför ska jag lida med honom! Du, som kan lämna denna plats, sök efter min själskärva och ge mig ro.
Sök efter den i stora klyftan mot de södra bygderna, nära bron vi byggde från högländerna. 

🎃🎃🎃

FREDAG:
Stallmästarspöke: X:10 Y:239
Jorvikstallet, Skördebygden
Den stora jarlen slöt fred med druiderna, och i utbyte blev han belönad med många starka hästar till sitt stall! Jag hade ansvaret för att se till att alla hästar togs om hand, en ädel uppgift! Hästarna på den här ön var starka och tappra, men märkligt nog fanns det en man som de undvek till varje pris...
Du kan fortfarande hitta min själskärva vid ingången till Jarls stall. 

Druidspöke: X:262 Y:101 Valedale, Silverglade
Den man som du känner som Galloper fick aldrig se Aideens ljus. Han försökte rida på många hästar, men alla undvek honom helt. 
Men en dag återvände han, ridandes på ett svart sto, en vildhäst från öst.
Den hästen kunde inte hanteras av någon annan än den mannen, på den tiden när han fortfarande hade ett huvud. Vi var oroliga för vad det skulle betyda för en häst att sakna Aideens ljus, så vi försökte ta henne till Den hemliga Stencirkeln. 
Jag minns inget mer. Följde han efter oss? I så fall, kan min själskärva finnas vid ingången till cirkeln?

Gruvspöke: X:185 Y:227 Damaskusgruvan, Silverglade
Hans riktiga namn... var aldrig Galloper Thompson. "Gamle Galloper" var ett namn som han fick många år senare av bönder som fruktade att åsynen av honom var ett dåligt omen och använde hans namn för att skrämma barn. Jag tog aldrig de där spökhistorierna på allvar när jag levde. Det borde jag ha gjort.
Att få syn på Galloper Thompson var ett tecken på att hemska saker skulle ske. Mitt ödesdigra möte skedde precis före ett ras i Damaskusgruvan. Jag tog mig aldrig ut. Jag kan fortfarande höra hans skratt. I den gruvan hittar du min själskärva.

🎃🎃🎃

LÖRDAG:
Viskande spöke: X:185 Y:379
Urträdet, Sydhoven
Jag visste alltid att jag hade en särskild gåva för att förstå hästar. 
"Vildviskning" kallar de det. Det fanns bara en häst som jag inte kunde förstå. Det mörka stoet var helt tyst, oavsett hur mycket jag än försökte. För att utforska min gåva ännu mer, letade jag upp ett av de stora träden som jag hört druiderna prata om. 
Trädet på halvön lovade mig att det skulle hjälpa mig att utveckla min gåva så länge jag erbjöd mig själv som tjänare. I min ungdoms dårskap accepterade jag det. Min kropp blev förvriden, min hud blev till bark och till och med min själskärva lämnades vid trädet. Men för ett kort ögonblick förstod jag allt.

Förrädiskt spöke: X:35 Y:251 Jarlaheim, Skördebygden
Jarlen hade uppenbarligen försvagats då han övergav våra traditioner för denna "Aideen"! Vi valde en egen jarl för att ta makten från förrädaren, och leda ett hårt anfall mot Jarlaheim för att ta kontrollen över ön. Vi misslyckades och du kan fortfarande hitta min själskärva bland bröstvärnen.
Till slut blev segern för den store jarlen dyrköpt, då bara en av hans män stod upp efter striden. Varför överlevde den mannen när så många inte gjorde det? Må hans namn vara fördömt i evighet!

Bondspöke: X:166 Y:232 Övergiven bondgård, Silverglade
Spöken? Bah! Jag har aldrig trott på spöken! Min make brukade berätta för mig att Gamle Galloper skulle komma och förbanna våra höns, men det är bara struntprat!
Vår gamla gård på Nilmers Högland frodas än idag. Gå och hitta min själskärva där så får du se!

🎃🎃🎃

SÖNDAG:
Stenhuggarspöke: X: 391 Y:53
Frusna dimmornas dal, Dinodalen
Magnus Steinar? Den bäste stenhuggaren som funnits! Jag såg på när den store Jarlen beordrade honom att dela runstenen nära hans stall i två. Det skulle vara en viktig ritual enligt jarlen, men det gjorde alla hästarna i stallet galna!
Jag flydde till stenhuggarens valv i norr, rädd för jarlens vrede. Jag kom aldrig fram. Min själskärva måste ligga nedfrusen i isen nu...

Girigt spöke: X:37 Y:204 De glömda hedarna, Skördebygden
Avundsjukans monster hade satt tänderna i den store jarlen när han insåg att hans enkla undersåte av misstag hade uppnått det han så länge hade drömt om, Odödlighet!
Jag satt i rätten den dagen när jarlen beordrade sin undersåte att ge honom hemligheten bakom odödligheten. Jag ville ha den gåvan för mig själv och bestämde mig för att ta mig in i Devil's Gap från De glömda hedarna. Jag föll offer för min egen girighet, då stormen orsakade stenras längs de smala stigarna. Det här var inte den odödlighet jag ville ha! Jag ber dig, hitta min själskärva!

Förvirrat spöke: X: 191 Y: 228 Moorlands smedja, Silverglade
Du ser precis ut som min lärjunge! Du måste vara här för att hjälpa mig med smedjan! Vad väntar du på? Elden brinner inte i all evighet, skynda dig och hämta min själskärva bakom den gamla smedjan innan Gamle Galloper anar vad vi håller på med!

🎃🎃🎃

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2019-10-26 16:53 #1 av: Ulvelin007

hittat en själsskärva på x:89 Y:352 men går ej att klicka på

Anmäl
2019-10-26 17:17 #2 av: Herveaux

#1 Det är en bugg. Den skärvan kommer från ett onsdags-spöke. 

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2019-10-27 16:20 #3 av: Ulvelin007

stämmer koordinaterna på den i Dino?

Anmäl
2019-10-27 16:44 #4 av: Maleficum

#3 Nej, det ska vara typ X: 391 Y: 54 (Precis utanför ingången till Stenhuggarens valv).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-10-27 16:57 #5 av: Ulvelin007

står y:204

Anmäl
2019-10-27 18:07 #6 av: Herveaux

#3 #5 Sorry, sorry, sorry, nu står det rätt siffror!Pustar

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2019-10-28 07:26 #7 av: Ulvelin007

De är lungt😅

Anmäl
2019-10-30 11:11 #8 av: Maleficum

Hade helt glömt bort att man inte kan leta själskärvor denna vecka om man hitta alla förra veckan :(

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.